به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه لبنانی "اللواء"، میشل سلیمان که با هدف شرکت در کنفرانس گفتگوی ادیان به نیویورک سفر کرده بود با "بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار کرد.
در این دیدار، بان کی مون از تمایل خود برای سفر به لبنان در بهار آینده خبر داد.
مون در این دیدار بر ادامه حمایت سازمان ملل متحد و شورای امنیت از لبنان تاکید کرد و از اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت ابراز رضایت کرد.
وی همچنین از گام برداشته شده در جهت برقراری روابط دیپلماتیک میان سوریه و لبنان تمجید کرد.
میشل سلیمان درباره روابط کشورش با سوریه گفت : ما گام پیشرفته ای در این زمینه برداشته ایم و پیش از پایان سال جاری، سفیران دو کشور در بیروت و دمشق حضور خواهند یافت.
سلیمان در این دیدار خاطر نشان کرد بیانیه مشترک صادره از نشست سران لبنان و سوریه در ماه آگوست به وضوح به لبنانی بودن مزارع شبعا اشاره می کند که به مثابه یک سند و اعتراف رسمی از سوریه به لبنانی بودن این مزارع است.
وی افزود : سازمان ملل متحد باید این مسئله را در نظر بگیرد تا به تلاشهایش برای فراهم کردن عقب نشینی اسرائیل از این مزارع ادامه دهد به ویژه اینکه سوریه با ترسیم مرزها با لبنان تا زمانی که این مزارع در اشغال اسرائیل باشد، مخالفت کرده است.
رئیس جمهوری لبنان اخیرا در سخنانی به مناسبت شصت و سومین سالروز تاسیس ارتش لبنان گفته بود: شمارش معکوس برای آزاد سازی کشتزارهای اشغالی شبعا و تپه های کفر شوبا آغاز شده است و همه اهرم ها برای دستیابی به این هدف مشروع است.
میشل سلیمان هشدار داده بود در صورت شکست تلاشهای دیپلماتیک برای بازپس گیری مزارع اشغالی شبعا، احتمال استفاده از عملیات نظامی برای آزادی آن از چنگال اسرائیل بعید نیست.
از زمان عقب نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال 2000، لبنان خواستار آزادی کشتزارهای شبعا شده است.
رژیم صهیونیستی عقب نشینی از کشتزارهای شبعا را به قطعنامه 242 شورای امنیت که مبتنی بر عقب نشینی از بلندیهای جولان است، مرتبط می داند حال آنکه لبنان معتقد است عقب نشینی از این منطقه به قطعنامه 425 شورای امنیت که مختص جنوب لبنان است، مرتبط است.
جریان غربگرای حاکم بر لبنان موسوم به 14 مارس خواهان آن است تا مزارع شبعا تحت قیمومیت بین المللی قرار بگیرد.
اما جنبش حزب الله لبنان در واکنش به این درخواستها تاکید کرده است : موضع حزب الله درباره مزارع شبعا این است که قرار دادن این منطقه تحت نظارت بین المللی به معنای بازگرداندن حاکمیت لبنان نیست، زیرا هیچ کس نمی داند که برای این منطقه تحت نظارت بین المللی چه پیش خواهد آمد.
طرح جایگزینی سازمان ملل متحد به جای اشغال اسرائیل از سوی "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری فرانسه داده شده است که درماه می از لبنان دیدار داشت.
درهمین ارتباط "میشل سلیمان" رئیس جمهوری لبنان گفته است که اسنادی را به سازمان ملل متحد ارائه خواهد کرد که در آن بر لبنانی بودن این مزارع تاکید شده است.اسرائیل که از جنگ سال 1967 این منطقه را تحت اشغال خود دارد مدعی است که این مزارع متعلق به سوریه است.
نظر شما